Отруєння студентів у Полтаві: у виші зробили несподівану заяву

Читать на русском
Автор
787
Історія виглядає дивно
Історія виглядає дивно. Фото freepik.com

Розпочато епідеміологічне розслідування

Вранці у середу, 6 грудня, голова Полтавської ОВ Філіп Пронін оприлюднив інформацію про масове отруєння студентів Полтавського юридичного інституту Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, заявивши про госпіталізацію десятків студентів. Однак у навчальному закладі заявили, що це не відповідає дійсності.

"За попередньою інформацією, вночі з отруєнням госпіталізували 27 осіб. Це студенти Полтавського юридичного інституту НПУ імені Ярослава Мудрого", — повідомив Пронін у своєму Telegram-каналі.

Він додав, що зареєстрований спалах гострої кишкової інфекції. Ймовірно, всі студенти харчувалися в їдальні інституту.

"Причини інциденту зараз встановлюють. Створено профільну комісію, на місцях працюють фахівці Держпродспоживслужби, Центру контролю та профілактики хвороб та поліція. Розпочато епідеміологічне розслідування. Також перевіряють їдальню", — додав Пронін, пообіцявши пізніше надати більше деталей події.

Проте невдовзі на сайті навчального закладу з'явилося спростування. Там заявили, що жоден їхній студент не був госпіталізований із симптомами отруєння.

"Інформація, що розповсюджується в соціальних мережах, а також на сайтах окремих державних установ з масового отруєння студентів Полтавського юридичного інституту Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого не відповідає дійсності. Станом на 06 грудня 2023 р. жодного зі студентів ... не було госпіталізовано з причин ймовірного отруєння" — йдеться у повідомленні.

Варто зазначити, що масові отруєння студентів не є рідкістю для України. Так, 17 листопада десятки курсантів Військово-морського ліцею Одеси звернулися до лікарні із симптомами харчового отруєння. Щонайменше 64 курсанти від 15 до 22 років із гострою харчовою токсикоінфекцією проходили лікування у медичних закладах.

Як повідомляв "Телеграф", наприкінці листопада в Україну завезли небезпечні мандарини. Вони у 33 разу перевищено вміст пестициду диметоат. Ця речовина може спричинити нудоту, слабкість, сонливість, проблеми з диханням, біль у животі та діарею. При тяжких отруєннях може спостерігатися втрата свідомості, судоми та параліч.